Zeesla

Zeesla is een echt zomerwier: het groeit overal waar de zon uitbundig schijnt. Vandaar dat je het in Nederland vooral in het hoogseizoen tegenkomt: Het zijn die groene blaadjes die je in de zee en op het stand vindt als je gaat zwemmen.

In de Japanse keuken staat gedroogde zeesla ook wel bekend als Aonori (letterlijk: groen wier). Men gebruikt het in verschillende gerechten, vooral vanwege de kleur en de subtiele, mineraalrijke smaak. Er bestaat echter ook zeesla met een zeer complexe smaak:

De zeesla waarmee Seaweed Course werkt, heeft een aantal droogstappen ondergaan, die hinten van schelpdieren en truffel in het wier naar boven doen komen. Dit maakt de zeesla waarmee wij werken anders dan de meeste andere producten op de markt.

De ‘Seaweed Course’ Zeesla geeft een heerlijk zilte, kruidige en unieke smaak aan onder andere (wit)vis, champignons en kruidenboter. De diepgroene kleur van de vlokken kan daarbij nog een extra dimensie geven aan een gerecht.

Uitermate geschikt voor fijnproevers!

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?