Dulse

Dulse is een roodwier dat groeit in het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. De Latijnse naam Palmaria palmata verraadt al veel over de vorm: de dieprode bladeren doen denken aan een palmboom, al zijn deze maar zo’n 30 cm lang.

Dit roodwier is al eeuwenlang onderdeel van de Ierse en IJslandse keuken. Traditioneel wordt het gegeten met boter. Een uitstekende combinatie, zeker als je het bakt. Op dat moment komt er, net als bij andere gedroogde zeewieren, extra umami (hartigheid) vrij, waardoor de rokerige basissmaak van dulse al snel doet denken aan bacon.

De smaak van dulse goed combineert uitstekend met onder andere geitenkaas, balsamico azijn, gerookte paprika poeder, tomaten, sardines en stoofperen. De dulse recepten op deze website zijn slechts een introductie in de eindeloze culinaire mogelijkheden.

Probeer het zelf en je zult versteld staan!

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?