No products in the cart.
Wakame burger met groene curry

2 personen Vegetarisch 30 minuten Lunch
Er bestaan veel zeewierburgers. En nu kan je er ook zelf een maken. Het is makkelijker dan je denkt, en je kunt er natuurlijk ook meer dan 2 maken en de rest invriezen. Zo zet je supersnel een lekkere en voedzame burger op tafel.
Voor de burgers:
1 el wakame
20 g gierst
1 el groene currypasta
30 g kikkererwten
½ ei, losgeklopt
1 snufje foelie
½ tl lavas
½ tl sambal
½ tl zout
Boekweitmeel
Voor de broodjes:
2 hamburgerbroodjes
3 el mayonaise
Sap van ¼ limoen
Rasp van ¼ limoen
Peper
30 g ijsbergsla
1 avocado, in plakjes
1 tomaat, in dunne plakjes
½ rode ui, in ringen
Bereiding:
Week de wakame in een glas met warm water gedurende 1 min. af en toe roeren. Laat dan uitlekken in een zeef en knijp extra uit: hoe droger, hoe beter.
Kook de gierst in 3 x zoveel volume water totdat deze (bijna) droog is en laat vervolgens nog een paar minuten staan.
Mix de curry met de kikkererwten, het ei, de foeli, de lavas, de sambal en het zout in een blender.
Voeg de wieren, gierst, en het currymengsel bij elkaar in een bak. Meng alles goed door elkaar totdat het een stevige, plakkerige substantie is. Je kan hierbij steeds een beetje boekweitmeel toevoegen als eea nog te nat is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vorm 2 burgers voor op een bakplaat met bakpapier. Bak de burgers 12 minuten af in de oven en laat vervolgens afkoelen.
Je kan de burgers nu invriezen, of ongeveer 6 minuten bakken in een koekenpan op middelhoog vuur. Ze krijgen dan een mooi krokant laagje dat extra smaak geeft.
Voor de bereiding van de broodjes:
Klop het limoensap, de limoenrasp en wat peper door de mayonaise
Rooster de hamburgerbroodjes kort in de oven op 200 graden.
Beleg het broodje eerst met ijsbergsla, dan met wat mayonaise en tomaat. Vervolgens komt de burger, dan de avocado, dan nog wat extra mayonaise, dan de uienringen en tenslotte natuurlijk de bovenkant van het broodje.