Tompouce met dulse ragout

Voorgerecht
2 personen
30 minuten
Vegetarisch

Bijna nergens kan dulse zó goed vlees vervangen als in dit recept: Het heeft een bepaalde hartigheid die nergens anders vindt. Wist je dat je van deze ragout ook heerlijke vega bitterballen kan maken?

  • 6 vellen bladerdeeg, in tompouceformaat gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 g boter + 1 el om de dulse in te bakken
  • 15 g bloem
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 el dulse
  • 50 g kastanjechampignons, in kleine blokjes gesneden
  • ½ tl ras el hanout
  • Olie om in te bakken
  • Zout en peper
  • ½ bosje peterselie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vellen balderdeeg – voor elke tompouce heb je er 3 nodig – minstens 1 cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak de vellen gedurende 15-20 minuten goudbruin.

Stap 2: Smelt de boter in de pan. Voeg vervolgens de bloem in een keer toe en bak deze op middelhoog vuur al roerend ongeveer 2 minuten mee. De bloem mag niet te bruin worden.

Stap 3: Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer door tot een gladde massa. Herhaal deze stap nog tweemaal en laat de ragout een paar minuten koken en zet vervolgens zacht.

Stap 4: Smelt 1 eetlepel boter in een andere pan en bak gedurende 1 minuut de dulse totdat deze verkleurt en kanpperig wordt. Voeg deze vervolgens toe aan de ragout. Bak vervolgens de champignons ongeveer 4 minuten in de olie en voeg deze samen met de ras el hanout ook toe aan de ragout.

Stap 5: Roer de ragout nog even door en breng deze op smaak met zout en peper. Als deze te dik is geworden, kun je evt nog wat water toevoegen. Als hij te dun is, nog wat bloem.

Stap 6: Neem een stuk bladerdeeg en breng de eerste laag ragout aan. Bestrooi met wat peterselie. Beleg met nog een laag balderdeeg en bouw zo door totdat je 2 mooie voorgerechten op tafel zet.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?