Sate van tempeh met wakame

Sate van tempeh met wakame

 

2 personen

Voorgerecht

Vegan

15 min

 

Dat je tempeh goed kunt marineren met ketjap, weten de meeste foodies wel. Maar wat er gebeurt als je wakame toevoegt, is next level. Dat kan je niet uitleggen. Dat wil je proeven.

 

 

2 tenen knoflook

5 el sesamolie

5 el olijfolie

2 ½ el ketjap manis

 

150 g tempeh

2 tl wakame

2 tl sambal

 

Extra:

Sateprikkers

Bosui

kroepoek

 

Hak de knoflook fijn en maak deze tot marinade met de sesamolie, olijfolie en ketjap.

Snij de tempeh in lange, vierkante stukken van max 1 cm dik. Marineer deze zolang als je wil; 5 minuten is in principe voldoende

Zet een grillpan op hoog vuur, draai naar middelhoog als de pan goed warm is. Leg de plakken tempeh erin. Smeer al bakkend in met sambal. Voeg evt wat marinade toe voor extra smaak. Bak voor 8 minuten, waarbij je de saté elke minuut een keer omdraait. Strooi daarbij steeds wat wakame over de saté.

Optioneel: prik een sateprikker door de tempeh. Serveer met fijn gesneden bosui en kroepoek.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?