No products in the cart.
Sate van tempeh met wakame

Sate van tempeh met wakame
2 personen
Voorgerecht
Vegan
15 min
Dat je tempeh goed kunt marineren met ketjap, weten de meeste foodies wel. Maar wat er gebeurt als je wakame toevoegt, is next level. Dat kan je niet uitleggen. Dat wil je proeven.
2 tenen knoflook
5 el sesamolie
5 el olijfolie
2 ½ el ketjap manis
150 g tempeh
2 tl wakame
2 tl sambal
Extra:
Sateprikkers
Bosui
kroepoek
Hak de knoflook fijn en maak deze tot marinade met de sesamolie, olijfolie en ketjap.
Snij de tempeh in lange, vierkante stukken van max 1 cm dik. Marineer deze zolang als je wil; 5 minuten is in principe voldoende
Zet een grillpan op hoog vuur, draai naar middelhoog als de pan goed warm is. Leg de plakken tempeh erin. Smeer al bakkend in met sambal. Voeg evt wat marinade toe voor extra smaak. Bak voor 8 minuten, waarbij je de saté elke minuut een keer omdraait. Strooi daarbij steeds wat wakame over de saté.
Optioneel: prik een sateprikker door de tempeh. Serveer met fijn gesneden bosui en kroepoek.