Pesto van zeesla

Bijgerecht/feestje

2 personen

Vegetarisch

15 minuten

Pesto wordt een stuk verfijnder en complexer met een paar theelepels zeewier. De peterselie en zeesla sluiten qua smaakprofiel mooi op elkaar aan en… Ja, dat proef je.

  • 20 g Pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g grana padano
  • 6 tl zeesla
  • 1 hand peterselie, vers geknipt
  • 100 mL olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren.

Mix deze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine totdat er een mooie groene pesto ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met soepstengels.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?