No products in the cart.
Makreelsalade met wakame
Lunch 2 personen 15 minuten Vis

Hou je van makreel? Dan heb je geluk, want in deze salade combineert die zeevis uitstekend met zeegroente; de wakame geeft alle aanwezige ingrediënten een extra boost, waardoor je een extra lekkere én voedende salade voor je lunch op tafel tovert. Dit is Seafood 2.0!
- 3 tl gedroogde wakame
- 60 g witte kool, in dunne reepjes
- 30 g wortel, in dunne plakjes
- 50 g gerookte makreelfilet
- 100 g mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 tl kappertjes
- 6 plakken roggebrood
- Zout en peper
Stap 1: Doe de wakame in een glas of kom en vul met water. Laat het wier circa 10 minuten wellen, giet het water af en knijp uit.
Stap 2: Schep de witte kool en wortel door elkaar in een bord. Pluk vervolgens de makreelfilet en meng deze in een ander groot, diep bord éérst met de mayonaise, vervolgens met kool-wortelmix en tenslotte met de wakame en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Serveer met roggebrood.