Makreelsalade met wakame

Lunch 2 personen 15 minuten Vis

Hou je van makreel? Dan heb je geluk, want in deze salade combineert die zeevis uitstekend met zeegroente; de wakame geeft alle aanwezige ingrediënten een extra boost, waardoor je een extra lekkere én voedende salade voor je lunch op tafel tovert. Dit is Seafood 2.0!

  • 3 tl gedroogde wakame
  • 60 g witte kool, in dunne reepjes
  • 30 g wortel, in dunne plakjes
  • 50 g gerookte makreelfilet
  • 100 g mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kappertjes
  • 6 plakken roggebrood
  • Zout en peper

Stap 1: Doe de wakame in een glas of kom en vul met water. Laat het wier circa 10 minuten wellen, giet het water af en knijp uit.

Stap 2: Schep de witte kool en wortel door elkaar in een bord. Pluk vervolgens de makreelfilet en meng deze in een ander groot, diep bord éérst met de mayonaise, vervolgens met kool-wortelmix en tenslotte met de wakame en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3: Serveer met roggebrood.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?