No products in the cart.
Loempia’s met dulse en nori

Feestje/snack
2 personen
25 minuten
Vegan
Met deze vegan loempia’s mis je de smaak van vlees geen seconde: De dulse geeft hartigheid en de nori die karakteristieke Aziatische touch. Een “gewone” loempia met een bijzonder verhaal – wat het ook erg goed doet op feestjes.
1 el dulse
2 tl nori
6 loempiavellen (voor party snacks: snij de vellen door de helft)
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 g oesterzwammen, in reepjes
125 g tauge
1 ei
Olie om in te bakken
Doe de nori en dulse samen in een glas en voeg warm water bij. Laat 10 minuten wellen en vervolgens uitlekken in een zeef. Knijp de zeewieren nog een keer extra uit.
Verhit wat olie in een wok en roerbak de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens de oesterzwammen toe en roerbak op hoog vuur voor nogmaals 2 minuten. Als laatste (ook weer 2 minuten) bak je ook de taugé mee.
Klop in een kommetje het ei los en zet apart. Haal de loempiavellen los van elkaar en spreid ze (één voor één) uit over een werkblad. Bestrijk alle 4 de randen met ei. Verdeel 1/6 van de vulling uit de wok in een horitzonale lijn over het midden van de loempia. Doe vervolgens hetzelfde met de zeewieren. Vouw de zijkanten van de loempia 1 cm naar binnen en rol hem vervolgens strak op.
Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur een ruime laag olie tot ongeveer 180 graden. Leg de opgerolde loempias er voorzichtig in en bak gedurende 2-3 minuten aan beide zijden goudbruin. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier.
Serveer met sweet chilli saus.