Kruidenboter met dulse en zeesla

Bijgerecht 2 personen Vegetarisch 10 minuten

Naast boter, zout en peper heb je voor deze kruidenboter niets anders nodig dan… Zeewier! De dulse en zeesla vullen elkaar perfect aan tot een palet van ziltigheid.

200 g roomboter
2 tl dulse
2 tl zeesla
Peper
Zout
Stokbrood

Stap 1: Snij de boter in stukken, doe in een kom en laat 1 uur opwarmen tot kamertemperatuur

Stap 2: Laat de dulse 5 minuten wellen in een glas met (koud) water. Laat vervolgens uitlekken in een zeef

Stap 3: Kneed de dulse en zeesla door de boter. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Serveer in een schaaltje en – uiteraard – met stokbrood.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?