Gazpacho van komkommer, biet en nori

2 personen Voorgerecht Vegan 10 minuten

Dit frisse voorgerecht wordt ondersteund door een Aziatische ondertoon van nori. De prachtige kleur en snelle bereiding maken het een ideale start van de maaltijd.

  • ¼ komkommer
  • 4 gekookte rode bieten
  • 200 ml bietensap
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el nori
  • olijfolie
  • Zout en peper
  • Evt peterselie

Stap 1: Bak de nori 1 minuut op middelhoog vuur in een scheutje olijfolie.

Stap 2: Snij de knoflook en gember fijn en doe samen met de rest van de ingrediënten, inclusief de helft van de nori samen met een extra scheut olijfolie in een blender.

Stap 3: Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie en de rest van de nori.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?