Furikake

Bijgerecht
2 personen
10 minuten
vegan

Furikake is al eeuwenlang één van de lekkerste Aziatische smaakmakers. Heerlijk op een eitje, rijst, soep… de mogelijkheden zijn eindeloos! Na bereiding kun je de furikake lang bewaren. Maar waarschijnlijk is dat niet nodig, want voor je het weet is het alweer op!

  • 2 el Witte sesam
  • 2 el Zwarte sesam
  • 1 el Sesamolie
  • 1 el olijfolie Olijfolie
  • 1 el Nori
  • 1 tl Chilivlokken
  • Zout

Verhit de sesam- en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze crispy wordt (ongeveer 1 minuut) en zet daarna apart. Rooster vervolgens (zonder olie) de witte en zwarte sesam samen en de chilivlokken gedurende anderhalve minuut. Voeg de nori dan weer toe, schep om en breng verder op smaak met wat zout.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?