No products in the cart.
Coquilles met zeesla en beurre blanc
Voorgerecht 2 personen 20 minuten Vis

Net als zeesla zijn coquilles een cadeautje van de zee. Beide ingrediënten komen in dit luxe gerecht samen tot een cadeautje voor je smaakpapillen. Een bijzondere sensatie voor iedereen die van de smaak van de zee kan waarderen.
Ingrediënten
- 50 ml witte wijn azijn
- 100 ml witte wijn
- 1 sjalot, gesnipperd
- 6 coquilles+ schelpen
- 1 el room
- 150 g koude boter, in blokjes
- 1 tl citroensap (optioneel)
- 1 el zeesla
- Olie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng de azijn en witte wijn samen met de sjalot aan de kook in een kleine steelpan en laat tot een derde inkoken. Zeef dan de sjalot uit het mengsel en gooi deze weg. Zet daarna deze ‘basis voor de saus’ apart.
Stap 2: Neem een koekenpan en verwarm 2 eetlepels olie. Breng de coquilles aan beide kanten op smaak met zout en bak deze ongeveer 2 minuten aan beide kanten – zonder ze teveel in de pan te bewegen – totdat er een mooie krokante laag is gebakken. Schep de coquilles dam uit de pan en hou ze warm onder een laag aluminiumfolie.
Stap 3: Verwarm de basis voor de saus opnieuw en voeg eerst de room en daarna de zeesla toe. Klop nu met een garde de koude boter erdoor zonder dat je de saus weer aan de kook brengt. Breng de saus nu op smaak met zout en peper en eventueel een paar druppels citroensap.
Stap 4: Verdeel de gebakken coquilles over de schalen en schenk er nu de saus met – daarin de zeesla – naast.
Maal er wat peper over.