Bloemkool-pastinaakpuree met zeesla

Vegetarisch Hoofdgerecht 4personen 30minuten

Dit gerecht is een aanrader voor iedereen die méér groente en minder koolhydraten wil eten: lekker genieten van de volle smaak van parmezaanse kaas, macademia noten en zeesla, maar dan zonder die vermoeiende after-dinner dip. Bovendien kleurt het groene wier prachtig af op een achtergrond van verder blanke ingrediënten. Succes verzekerd!

Ingrediënten:

  • 7 tenen knoflook, in schil
  • 400 g bloemkool
  • 400 g pastinaak
  • 20 macademia noten
  • 50 g grana padano, geraspt
  • 2 el citroensap
  • 2 el sesam olie
  • 50 g boter
  • 1 bosui
  • bieslook
  • 2 el zeesla
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voorop 180 graden en rooster de knoflook gedurende 15 minuten op bakpapier.

Stap 2: Hak de macademia noten fijn en rooster ze 2 minuten op hoog vuur.

Stap 3: Snij de bloemkool en pastikaak in stukken en kook ze samen gedurende 15 minuten. Giet af, stamp door elkaar met een stamper. Haal de schil van de knoflook, hak de knoflook vervolgens fijn en stamp deze door de puree. Stamp ook de sesamolie, boter, grana padano en het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Snij de bosui (en evt ook de bieslook) in fijne ringen.

Stap 5: Garneer met bosui en bieslook. Maak af door rijkelijk te bestrooien met zeesla. Hoe meer zeewier, hoe meer je de zee proeft.

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?