Over ons

Dit is het verhaal van Toine Wilke, de oprichter van Seaweed Course, en beter bekend als ‘Toine De Zeewierman’: Tijdens één van zijn surfreizen in Indonesië kwam Toine in contact met de lokale bevolking, die zeewier teelde. Van hen leerde hij hoe je het duurzaam in zee kan verbouwen, en vooral dat het heel lekker is. Een fascinatie was geboren. Toine verhuisde naar Ierland, waar hij als wetenschapper werkte voor een zeewierbedrijf. ’s Avonds experimenteerde hij verder in zijn keuken. Er was zoveel te ontdekken!

Eenmaal terug in Nederland kreeg Toine de smaak te pakken. En samen met hem vele anderen! Hij maakte zeewierproducten die in meer dan 1000 supermarkten belandden, voor schreef een kookboek, won ondernemerswedstrijden en stond op een aantal grote podia, waaronder TEDx. Tijdens Covid ontsproot een nieuw idee: Hoe gaaf zou het zijn als iedereen straks zélf kan koken met zeewier? Samen met ondernemer Boudewijn Dekker en econoom Nienke van Ruiten werkte Toine een nieuw concept uit: Zeewier in jouw keuken, lekker en makkelijk gemaakt. Met Food Designer Bibi van de Wiel ontwierp het eerste product: De Zeewierbox. In het najaar van 2021 beleefde die een succesvolle Crowdfunding. In april 2022 kregen de eerste 1000 klanten hun box. Een nieuw avontuur was begonnen!

Op dit moment komen er veel positieve reacties binnen op de zeewieren en bijbehorende recepten: Bijna alle klanten geven aan dat De Zeewierbox hun ogen én smaakpapillen voor zeewier verder heeft geopend.

Wil jij ook eens zeewier proberen? Doe dan mee en bestel óók zo’n box!

Zeewierbox

Wil jij graag koken met zeewier, maar weet je niet hoe?  De Zeewierbox maakt het leuker en makkelijker dan ooit: Je krijgt de 4 lekkerste wieren inclusief recepten gewoon bij jou thuisbezorgd. Meer dan 1000 mensen zijn al enthousiast. Doe jij ook mee?   

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws